Jeg blogger for å gi deg nok kunnskap til å være en kristisk forbruker. Jeg vil hjelpe deg å unngå kostbare og unødvendige feller i din hudpleierutine. Det er egentlig ikke så komplisert å oppnå et resultat.  I denne bloggen kommer jeg med en rekke tips som kan hjelpe deg et stykke på vei. Det er ikke meningen at du skal benytte alle samtidig, finn ut hva som passer deg og din hud.

Closeup portrait of beautiful young woman with towel on head isolated on gray background, enjoying day spa, beauty treatment concept

Det er likevel 5 ting jeg vil råde alle til å unngå, om de vil bevare huden best mulig:

  1. Ikke røyk! Røyk tapper huden for næring og får den til å se gulaktig og tykk ut, på sikt. Når du røyker utvikler du faktisk raskere rynker rundt øynene, fordi du myser gjennom røyken, og rundt munnen, fordi du stadig suger på røyken. Røyken bryter også ned collagen og elastin i huden og fører til tidlig «sagging».
  2. Jeg er tilhenger av peeling. Det er likevel viktig å vite at du ikke må overdrive peelingen! Dette fører til en sår og skadet hud, en hud i ubalanse. Det avhenger av hudtype hvor ofte du bør peele og med hvilket produkt. Tørr hud må peeles ofte, betent acne trenger helt andre produkter enn annen hud. Spør din hudterapeut!
  3. Sminke er gøy! Men den MÅ fjernes hver kveld! Renser du ikke huden på kvelden kan rester av makeup føre til tilstoppede porer, sorte prikker og kvise. Forurensing blir også liggende på huden, blandet med makeup, dette irriterer og danner frie radikaler som raskt bryter ned hudstrukturen.
  4. Jeg sier det igjen: bruk SPF! UV-lyset bryter ned collagenet i huden, fører til pigmentering, små linjer og dypere rynker. I verste tilfelle fører det til hudkreft. Bruk litt tid på å finne et favorittprodukt med SPF, og bruk dette daglig!
  5. Din livsstil gjenspeiles i huden. Mye stress og lite søvn gir deg grå og livløs hud og mørke ringer under øyne. Eksem og psoriasis er hudsykdommer som blir langt verre med en dårlig livsstil. Lær deg å slappe av, finn din måte å gjøre dette på. Og få nok søvn! Skjønnhetssøvnen er ikke overdrevet!

 

young beautiful woman sleeping in bed

 

Lykke til!