Er du en av de som alltid bruker øyekrem, for å være sikker på at du har gjort alt du kan? Eller er du en av de som ikke tror øyekrem gjør noe annet enn en dagkrem? Og hvordan i alle verden skal du velge øyekrem, når du først har bestemt deg for å bruke dette? La meg oppklare dette for deg.

Er det virkelig nødvendig å bruke øyekrem?

Her er meningene delte, blant forbrukere. Er de virkelig så forskjellig fra en dagkrem? Årsaken til at dette i det hele tatt blir en diskusjon er nok at en øyekrem, i tillegg til alt annet, vil bli betraktelig dyrere. Så mye ekstra til em liten del av ansiktet? Er det nødvendig? For de som virkelig sliter med huden rundt øynene er ikke dette noen diskusjon; selvfølgelig bruker de øyekrem! For de som sliter med linjer, poser eller sensitiv hud rundt øynene er det en selvfølge å bruke en øyekrem. De klarer seg ikke uten!

Woman applying under eye cream

Forskjellige typer øyekrem

Det finnes øyekremer som har effekt på de fleste problemer vi opplever i dette området og det finnes produkter som kun tar for seg et av disse problemene.

Du velger førstnevnte om du vil forebygge fremtidige problemer rundt øynene, sliter du mer et spesifikt problem velger du produktet som retter seg mot dette.

 

Fine linjer:

Fine linjer i dette området kalles også så «fint» kråkeføtter. Disse er et helt vanlig tegn på hudaldring, som ser ut til å irritere vettet av de fleste. Disse kan vi begynne å tenke på tidlig, forebygging er mest effektivt. Bruk solbriller! Mysing i solen leder garantert til kråketær i tidlig alder. Når du skal velge produkt kan du se etter disse ingrediensene: peptider og retinol MÅ være i din øyekrem. Disse vil bygge opp taps collagen og forsiktig redusere fine linjer.

Beautiful young woman holding cucumber slices on her eyes

 

Husk at ingen ingredienser utfører mirakler! Du vil, over tid, uansett se stor forskjell ved riktig produktbruk. 

 

Hovenhet under øynene:

Hovenhet under øynene kan komme av for høyt saltinnhold i maten, alkohol, dårlig søvn eller allergier. Ingrediensen du bør se etter i produkter til dette problemer er først og fremst caffeine. Denne ingrediensen virker på forbrenningen og har vanndrivende effekt. Det finnes også en rekke produkter til dette området som kommer med en roller som påfører produktet, samtidig som den utfører en mild massasje. Dette vil virke drenerende og gi produktet en enda bedre penetrasjon og effekt.

 

Mørke ringer rundt øynene:

Her finnes det også en rekke årsaker, som at det mørke området kan være pigmentering, søvnmangel, dårlig sirkulasjon, jernmangel eller allergi. Det finnes en rekke produkter som i tillegg til å pleie denne huden også inneholder dekkende farge eller lysnende effekt, som vil kamuflere den mørke fargen.

Har du ikke et spesifikt problem så er det fantastisk at du ønsker å forebygge! Finnen øyekrem som gir deg fuktighet og SPF. Du kan også gjerne bruke en litt rikere øyekrem på natten, kanskje med anti-age effekt?

 

Husk at å bruke øyekrem ikke vil være dyrt i forhold til det du kanskje vil vurdere å gjøre når du får panikk for linjene som «plutselig» dukker opp!