Serum, krem, øyekrem, primer, foundation og rens. Det er ikke rart det kan bli forvirrende å vite rekkefølgen for påføringen av alle disse produktene. Ikke nok med det! Jeg hører også stadig om feil informasjon fra «de som bør vite dette» og det hjelper jo ikke en stakkars forbruker. Hudpleie skal verken være komplisert eller ta lang tid, er du i tvil anbefaler jeg alltid at du følges opp av en hudterapeut. Jeg skal likevel gi deg en enkel oversikt over når du skal gjøre hva i din hudpleierutine:

beauty, make up, cosmetics, morning and people concept - young woman with makeup brush and contouring and highlighting palette looking to mirror at home bathroom

Riktig påføring av hudpleie:

På morgenen kan synet av serum, krem, øyekrem, SPF og makeup få deg til å droppe alt i ren forvirring. I hvilken rekkefølge skulle dette på igjen?

En hovedregel er som regle at det letteste produktet skal på først og SPF skal alltid på til slutt, under makeup.

 

Hva skjer om du ikke påfører akkurat i denne rekkefølgen?

Det vil ikke skje noen skade ved feil påføring, produktene vil rett og slett ikke virke like godt. Dette tar utgangspunkt i at du i utgangspunktet har fått veiledning når du har kjøpt dine produkter, slik at de faktisk kan brukes sammen. Det finnes faktisk ingredienser som ikke skal brukes sammen, enten fordi de bremser hverandres effekt eller fordi de kan skape kraftige reaksjoner ved å kombineres. Er dine produkter ment til å brukes sammen vil det dermed gi maksimalt igjen for pengene og best effekt på huden om de brukes i riktig rekkefølge.

Closeup portrait of beautiful young woman with towel on head isolated on gray background, enjoying day spa, beauty treatment concept

Er du usikker kan du stille deg selv disse spørsmålene:

  • Hvor rask trekker produktet inn etter det er påført huden?
  • En konsistensen på produktet lett etter tyngre?
  • Hva skal produktet gjøre for huden din? Skal det bekjempe akne, virker reparerende eller beskyttende?

 

Din daglige hudpleierutine:

  1. Rens huden, morgen og kveld. Bruker du makeup bør du utføre en dobbel rens på kvelden. Dette er første steg til god hjemmepleie og uten denne rutinen vil du absolutt ikke få i nærheten av samme effekt av de resterende produktene.
  2. Hvis din rens skal etterfølges av en toner, skal dette skje etter at rensen er fjernet.
  3. Påfør et serum eller et anti-akne produkt etter at toneren er påført, disse produktene skal virke i dybden og har ingen beskyttende effekt.
  4. Etter påføring av serum bør du ta en liten pause, for at produktet skal trekke godt inn før du går videre. Sett på kaffe, puss tenner eller fiks håret slik at du ikke opplever dødtid. Det er ikke snakk om mange minutter før du kan gå videre.
  5. Neste steg er å påføre fuktighetskrem. Vi bruker fuktighetskrem, tilpasset hudtype, for at serumet skal forsegles i huden og få maksimal effekt. Vi bruker det også for å pleie overhuden og å beskytte huden mot tap av fuktighet og forurensing utenfra.
  6. Påfør øyekrem i samme steg som fuktighetskremen til resten av ansiktet.
  7. Siste steg, før makeup, er SPF. Inneholder din krem SPF trenger du kanskje ikke mer om det ikke er sommer som sol. Ellers er det nå du skal påføre SPF. Finn en som passer din hud og som gjør det enkelt p legge makeup over. Husk SPF på hals, ansikt, bryst og ører også.

Young woman putting exfoliant mask on face, smiling at camera

Som du skjønner har rekkefølgen betydning for effekten. Lær deg at tynnest konsistens skal under tykkere konsistens og at SPF alltid skal til slutt, under makeup. Da får du maks effekt på huden og mest igjen for pengene.

 

Lykke til!