Jeg har fått flere spørsmål om flass, så jeg har spurt min frisør hva du egentlig kan gjøre med dette. Les og lær, det er ikke så komplisert.

 

 

Rear View of Woman with Frizzy Ashen Hairs. Festive Braided Hairdo

Fakta:

 • Flass er en tilstand i hodebunnen hvor det løsner hudflak samtidig som det oppstår kløe i forskjellig grad.
 • Flass blir ofte bedre etter hvert som vi eldes.
 • 50 % av befolkningen i vest Europa har flass
 • Flass er mer vanlig hos menn enn kvinner og aller mest ser vi hos de med fet hud.
 • Noen studier hevder at for mye salt, sukker, krydder eller alkohol gjør flyssingen verre.
 • Flass fører ikke til håravfall

 

Hva er flass?

Våre hudceller er stadig under fornyelse. Når hudceller i hodebunnen fornyes vandrer de mot hudoverflaten, hvor de døde hudcellene «dyttes» bort. De som flasser produserer nye celler for raskt til at de gamle rekker å dø i samme tempo. Det blir fler døde hudceller på hudoverflaten og dette kaller vi flass. Når du utsetter deg for ekstreme temperaturer vil du mer sannsynlig utvikle flass.
De som flasser kan også oppleve irritasjon og rødhet I hodebunnen.

 

Dandruff in the hair. Flaky scalp. Seborrhea. Macro shot.

Myte:

Flass er ikke et resultat av en tørr hodebunn! De som tror dette forsøker ofte å unngå å vaske håret for å ikke tørke ut mer. Dette er mot sin hensikt. Har du flass vil du oppleve at du kan bli bedre av jevnlig hårvask med riktig shampo. Husk bare at du ikke må massere for mye når du vasker.

 

Seboreisk dermatitt

Dette er en hudsykdom hvor huden blir inflammert og/ flasser. Dette er langt mer alvorlig enn vanlig flass, da det gir større og fetere flak enn normalt. Seboreisk dermatitt kan også angripe andre deler av kroppen. Når babyer har dette kaller vi det CRADLE CAP.

 

Symptomer på flass:

 • Symptomer på flass eller Seboreisk dermatitt er hvite flak i hodebunnen og i håret. Flakene er også godt synlig på mørke klær.
 • Hodebunnen kan klø og virke stram
 • Voksne med seboreisk dermatitt opplever røde, fete og store flak som faller av.
 • Du kan føle deg sår i hodebunnen
 • Utslett i hodebunnen kan oppstå.

 

IMG_6277

Behandling av flass:

De fleste har ikke behov for besøk hos lege, men klarer seg med en flass shampo. Hvis denne, derimot, ikke virker etter noen uker og du fremdeles har samme problem bør du oppsøke lege. I tilfelle kan du ha Seboreisk dermatitt eller en annen hudsykdom som gir flass og da må du ha medisinsk hjelp.

 

Produkttips:

Goldwell Sensitive Foam Shampoo

Skånsom rengjøring og pleie av håret – beroliger umiddelbart hodebunnen og gir håret et glansfullt og sunt utseende. Uten parfyme og hudnøytral pH. Super til veldig tørr flass!
Kr. 215,-

 

Goldwell Anti-Dandruff Shampoo

Bekjemper umiddelbart synlig flass og regulerer prosessene i hodebunnen som motvirker ny flassdannelse, ved regelmessig bruk.
Kr. 215,-

Shampoo-250ml_SS-AD_originalsize_cutoutSensitive-Foam-Shampoo-Aerosol-250ml_SS_originalsize_cutout

KMSCalifornia Headremedy dandruff shampoo

Skånsom shampo som kontrollerer flass, dryss og kløe samtidig som den gir en sunn og frisk hodebunn. Et spesialutviklet vaskeaktivt system sikrer at shampoen er mild mot hodebunnen og antibakteriell.
Kr. 245,-

IMG_6275

Tips: Ved ekstra tørr hodebunn eller mye flass, la shampoen virke i et par minutter før du skyller ut. Forbedring er en prosess som tar tid. Det er ikke unormalt å oppleve økt kløe i begynnelsen når virkestoffene setter i gang

 

Lykke til!