Vinterens kalde og tørre luft kan gjøre stor skade på huden, likevel kan det faktisk være vår behandling av huden i løpet av vinteren som blir den største påkjenningen. Her tar jeg for meg noen myter om behandling av vinterhud:

beautiful winter woman with snow

Myte: Du trenger ikke SPF på vinteren

Både UVB og særlig UVA stråler er der hele vinteren også, selv om ikke solen skinner. Vil du beskytte din hud mot irritasjon, tørrhet og tidlig aldring bruker du SPF hele året. «Hvis du ikke trenger lommelykt for å se ute, trenger du SPF», er en regel vi bør ha i bakhodet hele tiden. Det vil ikke nødvendigvis si at du må bruke solkrem hele året. Det finnes gode dagkremer og foundations med høy SPF som beskytter det du trenger i løpet av vinteren. Sørg for at produktet er merket «broad spectrum», som betyr at den beskytter mot både UVA og UVB og er minst SPF 15.

 

Myte: Du trenger ikke bruke peeling på vinteren

Dette kan ikke bli mer feil. Tanken er nok at sensitiv og tørr vinterhud ikke skal stresses med peeling. Men ved forsiktig å peele borte tørre og døde hudceller på hudoverflaten vil du faktisk hjelpe serum og kremer med å trekke bedre inn og dermed behandle den tørre huden bedre.  Er du så tørr at din hun oppleves sensitiv kan du velge mildere peelinger. Da vil kanskje sterke syrer og korn føles tøft, men det finnes mange gode alternativer til slik hud. Du bør absolutt ikke stoppe peelingen på vinteren!  Glem heller ikke å peele kroppen før du smører deg med bodylotion. Da vil huden holde seg myk og fuktig og se langt bedre ut når shortsen skal på for første gang til våren.

Beautiful woman with purifying facial mask keeping her palms by her face

Myte: ikke benytt SPA behandlinger på vinteren

Noen mennesker forbinder behandlinger i klinikk eller SPA til sommer og ferie, noe deilig de gjør når de har fri. Deet er det jo også, men det bør likevel ikke være på denne tiden du benytter deg mest av en klinikk. I løpet av vinteren, når huden utsettes lite for sol, er en perfekt tid å la både ansikt og kropp få en skikkelig gjennomgang. En slags trening for huden. Det er nå du kan fornye og benytte behandlingskurer som virkelig gjør en forskjell.  Vinteren er tiden for kjemiske peelinger, hårfjerning med laser og behandling av cellulitt eller slapp mage.

Myte: varm dusj er bra for huden

Den kalde årstiden er høytid for lange, varme dusjer eller dampende bad. Er du en av de som tenker at dette har du godt av, så bør du revurdere. Lange, varme dusjer og bad trekker fuktighet ut av huden og den etterlates tørrere enn den allerede er på vinteren. Forsøk å venne deg til lunken temperatur på en kort dusj. Klapp huden tørr og smør deg deretter med en rik bodylotion, så er du sikker på å ikke tørke ut huden på kroppen.

Smiling attractive young woman showing skincare cream over white background

Myte: Du kan bruke de samme hudpleieproduktene året rundt

De som har fet eller tørr hud trenger ingen videre forklaring på hvorfor man trenger andre produkter på vinteren. Er du en av de som ikke sliter med dette så har du nok også kjent at huden din føles forskjellig på vinter og sommer. Noen er strammere og mer linjete på vinteren, mens andre blir alt for blanke på sommeren. Det kan variere mye hva som er riktig behandling til rett årstid for hver enkelt, så her bør du få hjelp av en hudterapeut. De fleste har likevel behov for en rikere krem på vinteren og kan også med fordel bruke en rensekrem eller –lotion, i stedet for en rensegele.