Hudpleieprodukter tilsetter ofte ingredienser med navn vi ikke aner hva betyr. Men noen ganger hender det også innholdet er kjente ingredienser, som vi aldri så for oss å finne i produkter. Diamant kan vel sies å være en slik ingrediens?

Question Mark in a Robotic Claw on a white background

Vi elsker jo diamanter! Men har det virkelig noe i hudpleieprodukter å gjøre?

Diamanter brukes ofte som et anti-age ingrediens. Kan det virkelig ha effekt på hudens aldring? Opprinnelig kommer bruken av diamanter i pleieprodukter fra den medisinske industrien. Her brukes mineraler som diamant, gull og platinium til transport av kreftmedisinering. Mineralene passerer hudens immunforsvar og leverer ingrediensene i dybden av huden.

Diamant = Nanopartikkel = leveringssystem i hudpeleiprodukter

 

Slik virker diamanter i hudpleieproduktene:

Close-up beautiful woman applying moisturizer cosmetic cream on face on light background

  • Diamant binder til seg aktive anti-age ingredienser og tar de med seg dypt ned i huden, der de har effekt på hudaldring.
  • Diamant binder seg til vann, hvilket holder huden fuktet lenger.
  • Diamant brukes i apparater som krystallslipere.
  • Diamanter brukes i peelende produkter til hud og tenner, i pulverform.
  • Diamanter brukes også i hudpeleiprodukter for å gi glød til huden, da de reflekterer lys.

 

Hvite diamanter reflekterer lyset, mens sort diamant (karbon) absorberer lyset og gir huden en air-brushed look.

 

Er det noen grunn til skepsis?

Vel, diamanter skader ikke huden. Men de kan lure oss litt. De gir en fin, lysreflekterende effekt på hudoverflaten som skaper en illusjon av perfekt overflate. Men diamant er ikke et aktivt anti-age ingrediens, så med mindre du bruker noen av disse i tillegg så blir det med illusjonen. Da stråler du så lenge du har diamantene på overhuden, men effekten forsvinner når du vasker de vekk. Produktet bør inneholde peptider eller retinol i tillegg, og i det minste fungere som bærestoff for andre aktive anti-age ingredienser som gjør en endring i huden.
Vet du om eller har du testet produkt med diamant i? Hva synes du?