Jeg blir ofte spurt om jeg vil teste produkter. For å være helt ærlig er jeg ganske lei produkttesting etter 20 år i denne bransjen, men det er nå en gang slik at dette er noe jeg må gjøre for å holde meg orientert i en bransje som utvikler seg i ekspressfart.

 

Hudpleiemerket Hormeta har jeg hørt om tidligere. Jeg har lest om det i utenlandske magasiner og sett det på internasjonale messer. Nå er serien hentet til Norge av firmaet Nordic Skin Care. Jeg har brukt produktene i 6 mnd., for virkelig å se hvordan de virker. Jeg har også satt meg inn i hvorfor de virker.

Portrait of a smiling cute woman with towel on head holding cream jar over gray background and looking at camera

Hormeta – maksimal effekt ved bruk av ioniserte sporelementer

Den sveitsiske hudpleieprodusenten Hormeta har siden 1949 utviklet svært effektive behandlinger som kombinerer spesielt utvalgte sporstoffer med aktive ingredienser fra naturen, som organiske planter, næringsrike oljer, marine kollagen, hyaluronsyre og eksklusive råvarer som gull og diamanter. Dette er unikt for Hormeta. Derfor er alle produkter merket «oligocosmétique». Hormeta har sin egen forskning og produksjon i Sveits, og er en pioner innen bruken av sporstoffer i kosmetiske produkter.

Sporstoffer

Hva er sporstoffer?

Sporstoffer i kroppen kan være: sink, kobber, krom, magnesium og silisium osv.
Sporstoffer er helt essensielt for sunn og frisk hud, og mangel på disse fører til dehydrering, for tidlig aldring av huden, og tap av fleksibilitet og elastisitet.

 

Hva er ioniserte sporstoffer?

Sporstoffene er normalt bundet til molekyler i kroppen, mens når de er ionisert er de kjemisk aktive og  på jakt etter å binde seg sammen med andre stoffer. På denne måten kan vi påvirke hvor de virker i huden. Ved å tilsette en kombinasjon av ioniserte sporstoffer i hudpleieproduktene trekker de aktive ingrediensene raskere inn i huden og virker umiddelbart.

 

Ved å øke hudens eget immunforsvar, samt evnen til heling og reparasjon har Hormeta effekt på aldersrelaterte og hormonelle hudproblemer, i tillegg til de som er forårsaket av ytre påvirkning.
Hormeta tilbyr en komplett serie med hudpleieprodukter for ansikt og kropp. Jeg har testet produktene som passer min hun og her kan du lese om noen av de som nå er blant mine absolutt favoritter:

 

Hormeta Absolute Cream with MPC

Dette er en pionér innen bioteknologi. Denne silkemyke dagkremen skal rekonstruere huden og gjøre den fyldigere og spenstigere. Kremen skal beskytte hudens naturlige fuktighetsbalanse og du får en fin, matt overflate, samtidig som du ikke tørker ut.
Absolute Cream with MPC kombinerer Hormetas blanding av sporstoffer med eksklusive, aktive ingredienser. Melke peptid komplekset MPC® fremmer styrking av dermal matrise, Alpinias galanga ekstrakt og dill ekstrakt gjør huden fyldig og gjenoppretter elastisiteten, Hyalustim® gjør huden mer smidig og fleksibel, og et mattende pulver reduserer blanke områder.
Denne passer perfekt til min hud som både er tørr, blank og under aldring. Elsket effekten og konsistensen!
Kr. 969,-

Creme-restructurante-MPC-GENERATRICE-DE-PRESTANCE

 

Hormeta Collagen Tri–Logic Cream

Dette er en svært effektiv krem som skal redusere rynker og fine linjer og forbedre hudens elastisitet og fasthet. Collagen Tri-Logic inneholder Matrixyl 3000 er mirakelingrediensen som har super effekt på rynker og øker hudens egen kollagen produksjon. Huden blir smidigere, glattere og fastere.
Hemmeligheten bak Collagen Tri-Logic Cream er en trio av eksklusive og kraftige ingredienser: Matrixyl® 3000, ekstrakt fra bladene til Alpinia speciosa, og marine kollagen, kombinert med Hormetas enestående blanding av sporstoffer beriket med silisium og kalsium.
Effekten opptrer raskere enn jeg er vant til og vedvarer – deilig produkt!!
Kr. 1199,-

 Creme-ingenieuse-COLLAGEN-TRI-LOGIC

Hormeta Rebalancing Mask with sulfur

Dette er en effektiv ansiktsmaske med aktive ingredienser som renser overflaten av huden og fjerner overflødig talg. Huden blir balansert, klar og ren.
Rebalancing Mask with sulfur kombinerer Hormetas blanding av sporstoffer med svovel som har blitt brukt i århundrer for å behandle fet hud, et snerpende og sebo regulerende plantekompleks, vitamin A, C og E, og eterisk olje av rød timian.
Denne lot jeg ligge på i et tykt lag i 20 min når huden min var sliten eller stresset og produserte litt for mye talg. Super effekt og virkelig en av mine favorittmasker!
Kr. 499,

MasqueHormeMat

Hormeta Serum with purifying plants

Dette serumet er en målrettet behandling av fet hud utsatt for urenheter. Dette effektive serumet er beriket med rensende, aktive ingredienser som skal bidra til å holde overflaten av huden klar og ren.
Serum with purifying plants kombinerer Hormetas blanding av sporstoffer med et sebum-regulerende plantekompleks som er forebyggende mot utvikling av bakterier, et utdrag av organisk fireweed for å redusere porestørrelsen, eksklusiv salisylsyre, og et akasiegummi kompleks med eksfolierende egenskaper som reduserer blanke områder og forbedrer utseendet på fet hud. Jeg har behov for å behandle både høy talgproduksjon og aldret hud og et slikt serum under en effektiv antiage krem er min «hemmelighet». Det er likevel viktig å få henvist dette av en hudterapeut da du ikke vil at disse produktene skal jobbe mot hverandre. De må samarbeide om å gi en hud i balanse og det gjorde disse produktene svært effektivt.
Kr. 429,-

HORMETA-mat_30ml_serum plantes_duo

 

Min erfaring er at Hormeta sine produkter virker umiddelbart og gir varig effekt. Dette er produkter fra «øverste hylle»! Hormeta har vunnet flere forbrukertester og priser opp gjennom årene for innovasjon med sine hudpleieprodukter og hudpleiebehandlinger for SPA. (f.eks. Victoire de la Beauté). Jeg er overbevist om at dette er en serie vi raskt vil se mye mer av i klinikker og SPA rundt om i landet.

 

(Produkter til testing denne perioden er sponset av Nordic Skincare)