Er renseoljer for alle?

La oss først ta utgangspunkt i at vi snakker om oljer av god kvalitet, og ikke oljer som tetter porer og irriterer huden.  I så tilfelle er olje supert til rens!
Vi bruker mer «long-last» makeup enn for noen år siden. Denne make-upen krever ofte dobbel rens eller rens med olje for å forsvinne helt. Fjerner vi ikke alle rester av makeup, vil dette irritere og provosere frem en økt talgproduksjon.  Det finnes renseoljer du kan bruke som en første rens, for å fjerne makeup, før du fortsetter med et renseprodukt som renser din hudtype. Få råd til din hud av en profesjonell hudterapeut hvis du er usikker på hva som passer deg best.

beautiful woman holding oil jar

Olje fungerer supert til rens av øyenpartiet!

Her er det viktig med en olje som lett fjernes slik at den ikke etterlater film på øynene. Vannfast makeup eller mye makeup rundt øynene må fjernes totalt hver dag, her gjør oljen en effektiv jobb.

 

Oljerens til fet hud kan også være supereffektivt!

Olje tiltrekker seg olje, dermed kan en oljerens ta med seg overskuddstalg fra hudoverflaten, uten de uttørkende egenskapene som tradisjonell rens til fet hud kan ha. Liker du ikke den myke følelsen på huden etter en oljerens, kan du gå over med en normal rens etterpå. Effekten vil være super!

portrait of beautiful woman touching her face

Ikke vær redd for oljerens – prøv det!

Her er mine favoritter:

Babor HY-ÖL

Dette er klassikeren, som var urtidelig ute med denne trenden! Dr. Michael BABOR produserte HY-ÖL i 1956. Dette viste seg å være banebrytende for den tyske hudpleieserien, BABOR.  Grunnlaget er oppdagelsen av de hydrofile (= vannvennlige) renseoljene i 1955. Dr. Babor var den første som la merke til, at en kombinasjon av oljens naturlige rensekrefter og vann var den ideelle metoden for dyprensing av huden. I forbindelse med vann danner disse vannløselige oljene en smidig emulsjon på huden, som deretter lar seg fjerne uten problemer. Enkelt forklart: oljene binder seg til olje/fett og avfall på huden og siden de i tillegg er vannløselige lar de seg lett fjerne med vann, sammen med fettløselig avfall på hudoverflaten.
Alle renseproduktene fra BABOR er utviklet på en slik måte at huden på den ene siden blir renset meget grundig og intensivt, og samtidig blir hudens naturlige syrekappe bevart. Med en PH-verdi på mellom 5 til 5,5 tilsvarer produktene hudens naturlige PH-verdi, og denne blir ikke forandret under anvendelsen.
Babors renseduo HY-ÖL og Phytoactive  Finnes i disse eksemplarene:

  • HY-ÖL & Phytoactive Base: Styrkende og oppfriskende til tørr hud med urteekstrakter fra mint, bjørk og rosmarin.
  •    HY-ÖL & Phytoactive Sensitive: Beroligende til sensitive hud med urteekstrakter av lime blossom, humle og sitron.
  • HY-ÖL & Phytoactive Combination: Fornyer og balanserer fet og kombinert hud med urteekstrakter fra salvie, trollhassel og azulene.
  • HY-ÖL & Phytoactive Reactivating Fukter og vitaliserer voksen hud som trenger regenerering, med innhold av urteekstrakter fra mandel, ginkobilloba og jujube.
Kr. 395,- + 315,-

phytoactive-sensitive-300dpihyoel-300dpi

bareMinerals Oil Obsessed renseolje

Borage oil (agurkurt olje) er svært kjent for sitt vitamin og mineralinnhold. Det gir antioksidantforsvar fra miljømessige stressfaktorer . Den virker beroligende , fukter, tilfører næring og stimulerer elastisitet og cellefornyelse . Virker betennelseshemmende og avgiftende på porene. Kan forebygge akneutbrudd og andre inflammasjoner i huden. Fuktighetsgivende.
Kr. 329

59761_bare_minerals_bareminerals_oil_obsessed_tota_1

AVST Precleansing Oil

Environ Pre-Cleanser løser opp makeup, overskuddstalg og forurensing, men en kombinasjon av botaniske oljer og ekstrakter, samt vitamin E.
Denne milde precleansen løser opp talg i sorte prikker og akne, og rengjør huden uten å forstyrre barrierefunksjonen eller fjerne nødvendig næring fra hudoverflaten.
Produktet passer en normal til tørr eller sensitiv hud. Eller all hud som bruker tung makeup.
Kr. 567,-

 

 avst-pre-cleansing-oil