Neglelakk er nå en  trendy assessorie, på høyde med veske og sko. Selv de klassiske, pysete av oss synes nå farger på negler er gøy! Det er likevel et par ting du bør vite før du setter i gang hjemme. Det kan faktisk være enkelt å få et profesjonelt resultat når du lakker negler:

 

img_9084

Slik legger du neglelakk:

  1. Fjern alle rester av gammel lakk.
  2. Hender og negler må være vasket grundig og tørket helt tørre før du starter.
  3. Puss neglene med en poleringsfil- eller kloss. Begyn med den groveste delen og avslutt med den fineste. Dette fjerner ujevnheter og rester av fett på neglen og gjør at lakken sitter bedre.
  4. Lakker neglene med en god underlakk.
  5. Vent til underlakken er helt tørr før du påfører farget lakk. De fleste lakker ser best ut om du påfører to strøk.
  6. For at lakken skal sitte lengst mulig kan du påføre et lag med overlakk til slutt. Det finnes overlakk som tørker lakken hurtigere, overlakk som gir en blank finish eller en matt finish.

 

Tips til lakkingen:

 

  • Ønsker du at lakken skal sitte ekstra lenge finnes det overlakk som gir en holdbarhet tilnærmet en gellack. Jeg bruker denne fra Mineral Fusion. Kr. 165,-

 

62422_nail_polish_gel_topcoat_1

 

  • Er du litt slurvete når du lakker negler? Test Spotless fra Nail Partner. Denne legger du utenfor neglen, akkurat i kant der du normalt søler neglelakk på huden. Dette laget rives av etter at lakken på neglen har tørket og resultatet blir mye bedre!

bl695_1

Her er mine favoritter akkurat nå:

 

Deborah Lippmann
har alltid fine farger, og en lakk som sitter godt. Fargene under heter: Love hangover, Wild thing, After Midnight og All night long.
Kr. 199,-

 

love_hangoverwild_thingsmoke_gets_in_your_eyesall_night_long

 

Mineral Fusion Nail Polish
Meget holdbar Nail Polish!  “5-FREE”: Det vil si Fri for toluen, formaldehyd, formaldehyd resin, kamfer og ftalater (DBP).
100% vegan.  Fargene Snowflake og Nail Confetti er et must til julen!
Kr 149,-

mf-nail-snowflake mf-nail-confetti

 

Giorgio Armani Nail Laquer.
En neglelakk som holder lenge og gir en strålende glans. Den rette, brede børsten gjør påføringen enkel. Neglelakken er som en flytende gel som fester seg fint på neglen og tørker fort. Mine favoritter: Scarlatto, Parma Greige og Night Viper.
kr. 225,-

nail-lacquer-502-scarlattonail-lacquer-103-parma-greigenail-lacquer-602-night-viper

 

YSL, La Laque Couture.
Fargerik, ekstrem glans og holdbarhet. En flott neglelakk med høy konsentrasjon av pigment. Rask tørking med tynn og lett tekstur. Bredt applikator som gir en rask og jevne resultater. Den ultimate plagget for neglene. Favorittfarger: Taupe-retro, Couture N73, Couture n75 og Fuchia Cubiste.
kr. 235,-

la-laque-couture-21-taupe-retrol9502600-la-laque-couture-n73l9502800-la-laque-couture-n75la-laque-couture-8-fuchsia-cubiste

Lancôme, Vernis in Love.
Vernis In Love er en neglelakk med fantastiske farger, ekstrem glans og holdbarhet som er lett å påføre og tørker raskt. Lancome har patent på børsten som er utviklet spesielt for Vernis In Love. Det er flatt og bredt og gjør det lett å påføre neglelakk med en til to slag. Favorittfarger: 242B og 368N.
kr. 175,-

3614270431586_vernis_in_love_342b3614270129872_vernis_in_love_368n

ZAO økologisk neglelakk
Basert på bambus og økologiske ingredienser er denne lakken et flott alternativ! Nydelige Nude og Vert er mine favoritter!
Kr. 149,-

101655_nude101648_vert

Babor Age ID neglelakk
Takket være en innovative, high-tech formel, gir denne lakken bade høyglans, varighet og tørker raskt. I tillegg gjør kosten den enkel å påføre. Neglelakken inneholder ikke formaldehyd og toluena. Finnes I fire farger (01 – 04). Mine favoritter er Orange Sun-Down og Wild Roses cmyk)
kr. 195,-

aid-nail-colour-06-orange-sundown-cmykaid-nail-colour-05-wild-roses-cmyk