Min interesse for hud er ikke begrenset til ansiktet. Kroppen er en kompleks mekanisme som påvirkes av vår livsstil, dette synliggjøres på utsiden. Både hud, negler og hår har glede av at vi tar vare på kroppen som helhet. Viste du, forresten, at en enkel feil i din hårvaskrutine kan være årsaken til at du aldri oppnår det glansfulle håret du ønsker deg?

ILLUSTRATION SUR LA VIE QUOTIDIENNE ; JEUNE FEMME PRENANT UN BAIN ; SHAMPOING

Vask håret riktig

For hyppig hårvask kan medføre både tørt hår og fet hodebunn. Tørt hår grunnet såpestoffene som virker uttørrende, fet hodebunn kan komme om vaskingen/massasjen overstimulerer hodebunnen og genererer høyere talgproduksjon.

 

Velg riktig Shampo

  • Krøllet hår vil sannsynligvis ha en anti-frizz  shampo
  • Rett hår vil ha godt av en mild shampo til daglig bruk
  • Farget hår bør bruke shampo som inneholder aminosyrer som bygger opp skadet hår.
  • Tørt hår vil foretrekke shampo med glyserin og collagen som gjenoppbygger fuktighet.

 

Velg balsam etter lengde og hårtype

Hovedregelen er å bruke balsam hver gang du vasker håret. Tørt hår trenger imidlertid litt mer pleie mellom hver vask.  Bruk balsam tilpasset din hårtype og spør din frisør om du skal bruke denne balsamen i hele håret eller bare i tuppene/lengdene.

Female young woman coloring her hair applying color cream

Bruk hårkur!

Minst en gang i uken har håret godt av ekstra pleie. Husk at håret i stor grad utsettes for temperaturendringer, hårstrikker og styling. Det er viktig å gi litt dypere pleie enn balsamen kan gi deg, med jevne mellomrom.

 

Velg balsam og kur etter hårtype

Fint hår: prøve en botanisk oljebehandling før sjamponering. Du kan f.eks. bruke lavendel eller tea tree olje, bruk en liten mengde fordelt i fingertuppene som masseres inn i hår og hodebunn før du sjamponerer. Bruk shampo og balsam som normalt etter dette, tilpasset din hårtype.
Medium/ tykt hår: bruk en balsam som tilfører fuktighet, fordel den i hele håret og la den virke i 3 min. det er viktig at balsamen er lett og ikke av de «heavy», da vil håret få tilført sunn pleie uten at det blir tungt.
Veldig tørt hår: kan gjerne gå for de «heavy» variantene, da de vil holde håret fuktet lenge og du unngår brusete og matt hårmanke.
Proteiner med forsiktighet

Vær forsiktig med bruk av hårpleie med innhold av proteiner! Protein er en viktig bestanddel i sunt hår, men for mye proteiner kan gi deg en følelse av tørt og sprøtt hår.

Frizz- kontroll serum

Dette er supert for å dempe brusete hår, men vær nøye med å ikke overdrive bruken! Og bruk gjerne en dypt rensende shampo ukentlig for å unngå opphoping av disse proteinene, det vil gi langt hår et livløst og grått utseende.

 

Eddik i håret

Skyll håret med eddik en-to ganger i året! Dette gir deg et blankere og renere hår. Bland 1 del eddik (organisk eplecidereddik egner seg best) med 3 deler varmt vann, skyll gjennom håret FØR du vasker håret som normalt.

 

Fuktighet til håret

Vil du gjøre enda mer enn å bruke balsam og kur, kan du blande mandelolje, lakserolje, kokosolje, olivenolje og lavendelolje sammen som en kur du lar virke i håret i ca 4 timer før du vasker håret som normalt. Dette kan faktisk gjøres ukentlig, ved behov.