Skal du se etter en ingrediens i din dagkrem, la det være Hyaluronsyre.

 

Portrait of a smiling cute woman with towel on head holding cream jar over gray background and looking at camera

  • Hyaluronsyre er sammensetning av to ulike sukkerstoffer som binder store mengder fuktighet. Hyaluronsyre kan binde mer vann i huden enn noen annen fuktighetsfaktor, og har derfor en helt unik evne til å øke hudens fuktighetsnivå.
  • En gjennomsnittlig person på 70 kg har ca 15 gram hyaluronsyre i kroppen. En tredjedel av dette brytes ned og reproduseres daglig i en syklus som gjør at hyaluronsyrens kvalitet opprettholdes.
  • Hyaluronsyre er en viktig bestanddel av grunnsubstansen i bindevev, -også i huden. Den finnes også i leddvæske og i væsken i øyet.
  • Mengden hyaluronsyre avtar med alderen, noe som gjør at leddene kjennes stivere og huden mister volum.

Trekker dette inne i huden?

StockSubmitter|Beauty/Fashion||$|00|1303333030000000000000301000000000000|27$@5012001.289_35010010.766@142$$@Industry.Clothing and Fashion$$@$@10$$@$@$@$@166$@$@$@$@$@$@$@$@$@16$@$@$@0x6x93.15$$@Industry.Clothing and Fashion$$@98$$@27$@$@$@$@$@$@$@417.0$$@$@$@$@$@$|||$$0$0$0|

Hyaluronsyre-molekylene er veldig store og vil ikke kunne trekke lett ned i huden når de tilsettes hudpleieprodukter. Saltet av hyaluronsyren, natriumhyaluronat, er mindre molekyler som virker mer fuktighetsgivende dypt i huden. En kombinasjon av disse to variantene gir fantastisk fuktighetsgivende effekt og vil plumpe opp linjer og rynker nedenfra.
Tidligere utvant man hyaluronsyre fra hanekammer, men man bruker nå bioteknologi for å fremstille både hyaluronsyre og natriumhyaluronat. Molekylene er identiske til de vi har i huden fra før og er derfor veldig godt tolerert.

 

  • Injeksjonsbehandlinger med det som kalles «fillers» er stort sett basert på stabilisert hyaluronsyre. Her sprøyter man inn stoffet i linjer og rynker, slik at disse glattes ut.
  • Hyaluronsyre og natriumhyaluronat kan finnes i serum, kremer og masker, og er en av de ingrediensene du bør passe på å ha i ditt hudpleieprogram.

cosmetics, health and beauty concept - beautiful woman applying cream on her skin