Når permanent make-up kom til Norge var jeg tidlig ute med å skaffe meg en lipliner. Takk og pris for at fargen bleker i takt med at trendene endres!! Jeg har lært at det er viktig at permanente endringer som gjøres bør være av den naturlige arten, slik at jeg ikke angrer noen år etterpå.
Jeg har dermed vært i tvil og ventet lenge før jeg bega meg ut på et nytt leppeprosjekt. Jeg valgte en av de som har lengst erfaring med dette og som jeg har sett lager naturlig farge på leppene. Så naturlige at svært få ser at du har gjort noe, men nok til at du selv føler du har fått nye lepper.

maling

Lepper tatoveres med både omriss og fyllfarge i samme farge, og her har man uendelige fargemuligheter som kan tilpasses ethvert ønske. Eventuelt kan det også lages Ombre lepper som er mørkere ytterst og lysere innover. Det kan også brukes to farger som flyter over i hverandre. PMU kan dekke arr etter munnsår eller ulykker, definere lipliner helt naturlig og korrigere smale overlepper. sitter man igjen med et naturlig og vakkert resultat.

 

Dette bør du vite om permanent makeup:

Er Permanent makeup en form for tatovering?

I utgangspunktet er det i hvert fall en del likheter. Både tatovering og permanent makeup går ut på å tilføre huden varig farge. Forskjellen er at med permanent makeup brukes det en nål som kun går fra 0,6-1,3 millimeter ned i huden (dette er mindre enn ved tatovering). På fagspråket kalles dette «pigmentering».

 

Hvem passer permanent makeup for?

• Passer for begge kjønn i alle aldre, men du må være myndig (18 år) for å få behandling hos de som er seriøse.
• For deg som ønsker å gjøre hverdagen enklere. Ved å friske opp, forsterke eller eventuelt korrigere konturer og farger som har blitt blassere med årene, føler man at man ser mere fresh og opplagt ut. Du kan slippe unna lange makeuprutiner for å føle deg vel.
• Egner seg også godt for de med dårlig syn, eller som skjelver på hånden.
• Praktisk er det for de som driver idrett (svømmer, trener mye og svetter)
• Ved alvorlig sykdom hvor man mister hår
• Etter ulykker (arr i bryn, leppe kan korrigeres)
• For deg som ønsker korrigering av lepper eller litt større lepper. Fin i kombinasjon med filler.

under

Hvem kan ikke bruke permanent makeup?

• Ved graviditet anbefales du å vente med PMU.
• ved HIV, Hepatitt og andre overførbare sykdommer, ved åpne sår (kviser, eksem og andre hudirritasjoner) i tatoveringsområdet.
• Du anbefales ikke å tatovere deg uken før du skal på fest eller delta på noe hvor du vil se bra ut.

 

Er det farlig?

Nei det er ikke farlig når dette utføres av faglig kvalifisert personell. For det første brukes det svært lite farge, kun noen få fargedråper pr behandling. Som for tatovering brukes det en nål som går inn i huden, og således tilføres både bindevevsceller og blodbane farge. Den fargen vi benytter er medisinsk testet og godkjent og bransjen har ingen indikasjoner på at dette medfører noen uakseptabel helsemessig risiko. SOL PMU legger meget stor vekt på å overholde alle krav til hygiene.

 

Hva med allergi?

Det er svært sjelden noen får allergiske reaksjoner. Selv har jeg ikke opplevd dette en eneste gang siden jeg startet med permanent makeup i 1999. Om du er allergisk, eller i tvil, kan vi utføre en liten test, en såkalt touch-test før behandlingen settes i gang.

 

Hvordan vil jeg se ut rett etter behandling?

Normalt vil man kun være litt øm i en dag eller to etter behandlingen. Enkelte kan oppleve en lett hevelse av det pigmenterte området, men dette går raskt ned innen kort tid. Dersom man har noen sykdommer som f.eks. herpes, kan pasienten få munnsårutbrudd. Dette kan unngås eller begrenses om man unngår leppestift, leppepomade ol. de nærmeste dagene etter behandlingen. Kjøp Antix før behandling av permanent makeup av lepper på apotek. Greit å ha for hånden om et utbrudd av herpes skulle oppstå!

dag1dag3dag4dagg

Fra dag 1 hvor tatoveringen er fersk til dag 5 hvor leppene er tørre og flasser før det endelige resultatet kommer til syne

 

Kan man få sår på leppene etter behandling?

Nei, det er ikke tilfelle. Man kan i svært få tilfeller få munnsår i etterkant av behandlingen, da pigmentering er en påkjenning for leppene og kan trigge/stresse frem et utbrudd med herpes (det må ta den tiden det trenger før det leges).
Er man mye plaget med herpesutbrudd, kan man be legen om å få noe forebyggende, som forhindrer utbrudd noen dager før selve behandlingen.
Sår ellers i leppene ved pigmentering skal ikke forekomme.

 

img_5620

Endelig resultat

Hva skal jeg ta hensyn til etter behandling?

• Ikke opphold deg i solen på 4 dager
• Bruk god SPF etter dette også, slik at fargen holder lenger
• Ingen leppestift, gloss el. er lov de første 14 dagene
• Unngå salt på maten til fargen er slik den blir, salt trekker ut pigmentene.
• Ikke bruke produkter med glycolsyre eller A-vitamin i de tatoverte områdene, dette vil fjerne pigmentene raskere.

 

Hvor lang tid tar det før den endelige fargen dukker opp?

Innen 4-10 dager reduseres fargen med hele 40-60%.

 

Hvor lenge varer Permanent makeup?img_5460

Permanent make-up, er en tilføring av farge i huden. Denne vil langsomt svekkes og etter hvert forsvinne, alt etter hudens tilstand. Jo eldre man er, dess lengre sitter fargen. Leppe- og eyeliner kan bli liggende i 3-5 år. Brynene fra 2-3 år. Det er derfor viktig å tenke nøye gjennom valg av form og farger. Vi anbefaler likevel 1 refill i året for vedlikehold og best mulig resultat til enhver tid. Fargen vil da holde seg stabil og flott.

 

Hvordan velger jeg terapeut?

Her er det dessverre mange fallgruver, fordi de som utfører PMU ikke har en beskyttet tittel. Dette er ikke noe man kan lære på youtube! Jeg har sett en mengde skrekkeksempler på PMU som har gått feil – og feilen befinner seg midt i ansiktet!… Spør om sertifisering, be om å få se diplom! Noen kursholdere mener lepper er så avansert at man bør ha eget kurs til dette. Det finnes grunnkurs og det finnes en rekke videregående kurs. I tillegg må du be om å få se bilder av det terapeuten har gjort, de viser om dette er noe for deg. Og sist, men ikke minst: spør hvor mange behandlinger de har utført! Jo mer trening, desto mer kontroll har de.

Gå til en spesialist; en som har dette som en av sine hovedbehandlinger, ikke til en som gjør dette innimellom en rekke andre behandlinger.