Mange sliter med akne på rygg, i stor eller liten grad. Det kan være at du sliter med akne andre steder samtidig, men det kan også være at dette er det eneste stedet du opplever dette problemet. Hva kan du gjøre?
Akne på ryggen kan oppstå i tenårene eller senere i livet. Som regel får du dette problemet for første gang før du fyller 25. La meg fastslå at jeg skjønner at dette er problematisk, da jeg selv har erfart dette. Jeg har derfor erfart hva som hjelper huden i dette området.

Close-up woman massaging her back isolated on white background

Hva vasker du ryggen/kroppen med?

Mest sannsynlig bruker du en dusjgele eller et såpestykke. Disse kan ofte ha feil pH i forhold til huden og skape mer irritasjon enn nødvendig. Første steg blir derfor å bytte dette produktene med en rens som inneholder litt salisylsyre eller andre ingredienser som renser i dybden og regulerer talgproduksjonen, uten å irritere huden. Bruk denne rensen 1-2 ganger daglig. For mange kan dette være det eneste de trenger å gjøre. Start her. Blir det ikke helt bra av dette, så fortsetter du med denne rensen samtidig som du går videre med mine andre tips.

 

Skrubb gjerne:

Får du tak i en hygienisk hampvott, en som tørker raskt og ikke blir hengende fuktig i dusjen over tid? Da kan du bruke denne ukentlig sammen med din rens. Peelingeffekten og økt sirkulasjon gjør ofte underverker med akne på rygg. Men ikke overdriv! Det vil gi motsatt effekt. Og for guds skyld: ikke bruk skrubbebørster eller hampvotter som henger våte i dusjen og samler mugg!

beautiful woman in shower

Trening:

Trener du på skolen eller i fritiden? Da er det viktig å dusje så raskt treningen er over. På denne måten fjerner du overskuddstalg og forurensing fra hudoverflaten og du forebygger fremtidige utbrudd. Er det ikke mulig å dusje direkte kan du bruke våtservietter rett etter trening. Husk likevel at du alltid dusjer så raskt som mulig.

©John Dowland/6PA/MAXPPP ; FEMME ET BEAUTE

Fuktighet?

Ryggene er stort sett selvforsynt med fukt og fett og det er sjelden behov for bodylotion i dette området. Føler du likevel for å bruke dette vil jeg anbefale at du bruker en lett fuktighetskrem, tilpasset fet hud.

 

Sist, men ikke minst, vær tålmodig! Akne blir ikke borte over natten. Aldri! Noen plages av akne i puberteten eller over noen år, andre plages hele livet. Du må finne en rutine som holder din akne i sjakk og holde deg til denne for å unngå fremtidige utbrudd.

Plages du av cystisk akne som ikke forsvinner bør du oppsøke en hudlege som kan gi deg mer aggressive medikamenter.