Er det julebord i helgen? Og du skulle ønske at du hadde sovet litt bedre, eller stresset litt mindre hele uken? Du ser virkelig gusten ut…. Da bør du gå til innkjøp av en ansiktsmaske! Men hva kan en maske gjøre, som din gode krem og rens ikke kan? Jo, en maske behandler konkrete problemer eller regulere en uønsket hudtilstand. Det er derfor viktig å velge riktig maske til din hud.

Woman with a cream on her face

 

Det beste ville selvfølgelig være å besøke en klinikk som gir deg akkurat den behandlingen din hud trenger. Har du ikke tid til det, så invester i en maske. En maske kan:
  • stramme og tone huden
  • fukte huden
  • nære huden
  • trekke ut urenheter og fjerne overskuddstalg på overflaten
  • regulere talgproduksjonen
  • roe ned utbrudd av kviser og hjelpe i helingsprosessen
  • roe irritasjon
  • forynge huden

 

Velg riktig maske!

Hvis du er tørr eller dehydrert, bør ansiktsmasken fukte huden din. Hvis huden din er rød eller betent, bør masken roe og berolige. Hvis huden din er fet, kan en ansiktsmaske bidra til å trekke ut urenheter fra huden. En god maske består av høy konsentrasjon av virkestoffer, som f.eks. fruktsyrer, leire, aloe vera, tang, alger, essensielle oljer, massasjeoljer, urter og vitaminer. Det er derfor mulig å oppnå virkelig gode resultater hjemme.
Bruk masken på nyrenset hud, gjerne etter en peeling! De fleste masker skal virke i 10-15 min.  Noen masker kan du faktisk sove med, da våkner du med fantastisk glød når masken har trukket godt inn i huden.

Forskjellige typer masker:

img_0468Leirmasker:
Bidrar til å trekke olje og smuss til overflaten av huden. De inneholder leire, kaolin eller bentonitt som i tillegg også virker oppstrammende og har en talgregulerende effekt. Leire virker på betennelser i huden og vil roe ned rødhet som kan oppstå av akne/kviser.
Det finnes ulike typer leire, egnet for ulike hudtyper.

 

Krem-/Gel masker:
Kremmasker eller gel masker er formulert for å gi fukt og næring til huden
Disse maskene føles som en rik krem til huden, som ofte trekker godt inn i løpet av 10 minutter. Maskene kan være tilsatt ingredienser som virker fuktighetsgivende, oppstrammende, plumpende, beroligende og nærende. Noen av disse maskene kan du sove med, som en veldig rik nattkrem. Noen er så milde at de også kan brukes rundt øynene. Det finnes også egen masker til øyepartiet, som tar mer hensyn til den sarte huden i dette området.

 

img_0628Gummimasker:
Gummimasker brukes mest i klinikk, men det finnes et par serier som selger dette til hjemmebruk også. En gummimaske må blanders rett før den legges, da den stivner til gummi i løpet av 15-30 minutter på huden. Før den stivner kan den trekke til seg overskuddstalg og frigi ingredienser som trekker ned i huden. Når masken har stivnet lager den et okkulerende lag mellom huden og masken, det vil si at ingen aktive ingredienser fordufter, alle trekker godt ned i huden og virker der de skal.. Du får ofte en plumpet, oppstrammet følelse av en slik maske, i tillegg til dens andre effekter.

 

Peel-off maske:img_1455
Dette er masker som ofte kommer i en seig gel konsistens som du fordeler jevnt over huden i ansiktet. Etter 10-15 min kan du løfte den av som et tynt hudlag. Disse maskene trekker til seg overskuddstalg fra hudoverflaten, renser porene og virker sammentrekkende på porene samtidig. De kan også inneholde ingredienser som frigis mens masken fremdeles er i gel form. Huden føles utrolig ren og klar etter en slik maske.

 

Masker er fantastisk når du føler du trenger «noe ekstra» til huden. Som en quick-fix! De fungerer selvfølgelig like godt som oppfrisker før en fest og som reparerende «etter-fest-behandling».

 

Kos deg på juleselskap! Og ta vare på huden samtidig!