Er det ikke typisk at du får en kvise (eller flere) rett før festen du har gledet deg til lenge? Det er flere årsaker til at dette skjer, men mest interessant; Hva kan du gjøre? Og hva bør du ikke gjøre? Du er desperat og kvisen skal BORT, helt på et blunk. Jo, de fleste forsøker å tørke ut kvisen. Og da benyttes alt fra avanserte hudpleieprodukter til vademecum eller tannkrem. Som hudpleier får jeg frysninger av tanken på dette, mest av alt fordi du sannsynligvis bare gjør det verre.

beauty, people, skincare and health concept - young woman squeezing pimple on her face over blue background

Hvorfor er det feil å tørke ut en kvise?

Fordi kroppen er så flink til å håndtere sine egne problemer. Når overhuden tørkes ut av dine desperate forsøk på å kvitte deg med en kvise så sendes signaler dypere ned i huden med beskjed om å produsere mer talg, for «her må det smøres!»  Huden beskytter seg selv mot tørrhet ved nettopp å produsere mer talg. Du begir deg inn i en ond sirkel hvor huden virker mindre fet i noen timer før talget inntar overhuden i enda større omfang.

 

Cosmetics mask of clay on the beautiful young female face isolated on white background

Hva kan du gjøre?

Bruk gjerne punktbehandling som tørker ut kun den lille kvisa, men bruk ikke uttørrende produkter i hele området. Kun på den lille kvisa. Og STOPP når du kjenner at kvisen begynner å roe seg og trekke seg tilbake. Fortsetter du videre etter dette, kan du oppleve at talget kapsler seg inn og du får en mer eller mindre permanent hvit klump i dette området.

Hva er riktig behandling av hud som opplever utbrudd av kviser?

  • Rens huden morgen og kveld, dette fjerner makeup, smuss og avfallsstoffer som ikke har noe på hudoverflaten å gjøre.
  • Bruk en god fuktighetskrem morgen og kveld, en med lite fett og mye fuktighet som smører huden godt slik at den ikke overproduserer talg.
  • Du kan bruke uttørkende produkter på kvisen, men kun dirkete på kvisen og ikke hele i området hvor kvisen befinner seg.
  • Bruk gjerne peeling og en leirmaske ukentlig. Dette kan du også bruke dagen før festen.
  • Nok søvn roer hele kroppen, inkludert huden.

 

Lykke til!