Jeg er sikker på at du har lest om og hørt at du bør rensen huden din to ganger hver gang du renser den, i det minste to ganger på kvelden. Er denne doble rensen bare et salgstriks fra kosmetikkleverandørene eller har det virkelig noe for seg? Som hudpleier har jeg nok problemer med å forklare noen hvorfor de i det hele tatt skal rensen huden, så la meg repetere dette først:

beauty, skin care and people concept - close up of smiling young woman washing her face with facial cleansing sponge at home bathroom

Hvorfor rensen huden:

Kveld: rens alltid huden på kvelden, for å fjerne makeup, forurensing, bakterier og annet som fester seg på hudoverflaten i løpet av dagen. Dette for å unngå irritasjon, økt talgproduksjon og for en økt penetrering og effekt av hudpleieproduktene du bruker.
Morgen: I løpet av natten, mens huden slapper av, skiller den ut avfallsstoffer. Dette må fjernes slik at det ikke blir liggende, blandet i krem eller foundation til irritasjon for huden.
En irritert hud øker talgproduksjonen og beskytter seg med flere døde hudceller på overflaten. Det blir vanskelig for aktive produkter å trekke inn og huden utvikler nupper og fremstår grå og gusten.

 

Hvorfor dobbel rens?bright picture of surprised woman face over white

Vi utsetter for mer forurensing enn tidligere. Samtidig bruker vi både dagkrem med SPF (forhåpentlig) og makeup på huden. Dette er produkter som sitter godt. (long-last-foundation). Disse produktene får du ikke fjernet med en rens, det vil alltid være litt rester igjen på huden. Det betyr at du utsetter din hud for irritasjon, samtidig som du får redusert effekt av hudpleieproduktene du har investert i. På sikt vil dette føre til en gusten hud, men unødvendig mye nupper/kviser og linjer.
Renser du huden dobbelt vil den første omganger gjerne mesteparten av din makeup, mens den siste huden vil rense huden din for avfallsstoffer og forurensing og klargjøre den for videre behandling.
Sammenlikn er dobbelrens med å vaske dine skinnstøvletter for leire. Du fjerner leiren først, deretter går du over til å vaske støvlettene.
Optimal effekt av hudpleieproduktene
Samtidig som en dobbel rens fjerner alle rester av makeup, bakterier og avfallsstoffer må vi ikke glemme at en grundig rens også mykgjør vevet og gjør det ekstra lett for produktene du legger etterpå å penetrere. Det er bevist at en dårlig renserutine begrenser effekten av de aktive ingrediensene du benytter på huden. Det betyr at om du bruker en del penger på aktive, effektive hudpleieprodukter bør du absolutt rense dobbelt for å sørge for optimal effekt.

Dobbel rens – valg av produkt

Jeg vi som oftest anbefale at den første rensen er en oljerens. Oljen trekker bedre til seg makeup, overskuddstalg og forurensing og vil dermed fjerne mest mulig av dette slik at huden er klar for andre rens. Den andre rensen bør være tilpasset din hudtype. Den bør rense i dybden og behandle din hud. Denne rensen vil rense huden, mykgjøre den og sørge for optimal absorbsjon av produkter du påfører etterpå.

 

Er du sensitiv? Eller av en annen grunn ikke kan bruke peeling? Da anbefaler jeg å anvende en børste med siste rensen. Dette vil gi deg en skånsom peeling og økt blodsirkulasjon.

beauty, people and skincare concept - young woman cleaning face with exfoliating sponge over green background

Jeg håper du er enig med meg i at dobbel rens virkelig ikke er en stor investering i verken tid eller produktbruk, med tanke på effekten det gir deg. Jeg ser daglig store endringer i huden til folk som starter en grundig renserutine.
Prøv det du også!