Kvinner er faktisk mer opptatt av en hud med glød, enn linjer. Dette er nesten historisk, da linjer lenge har kommet først ut i alle meningsmålinger om utseende når vi spør hva som opptar kvinner mest. Det finnes en rekke behandlinger og produkter som kan gi vakker glød. Men det finnes også en mer amorøs vei til glødende kinn; sex. Er dette en midlertidig effekt, eller kan faktisk sex påvirke huden?

Couple Relaxing Together In Bed

Glød!

Sex øker blodsirkulasjonen og dette i seg selv gir en fantastisk glød til enhver hud! I tillegg fører økt sirkulasjon til at oksygen fraktes raskere rundt i kroppen, og til hudcellene, dette gir en klar og strålende glans til huden.

 

Reparerende

Under selve akten øker de antiinflammatoriske molekylene, oxytocin and beta endorfin. Disse kan faktisk reparere skade på huden forårsaket av for mye sol eller stress, og dermed vil sex også ha en positiv effekt på for tidlig aldret hud.

 

Akne

Akne har ofte flere årsaker, en fellesnevner for alle med acne er likevel at lite søvn og mye stress gjør huden verre.   Et økt oxytocin nivå, som beskrevet over, vil virke beroligende og senke cortisolnivået, og dermed ha positiv effekt på acne.

 

Tørr hud

Tørr hud vil faktisk også ha glede av regelmessig sex, fordi et mulig økt østrogen nivå som følge av sexen, fører til en smurt/fuktet hud. En økt blodsirkulasjon vil jo også ta med seg næring og fuktighet mer effektivt rundt i huden og kan også hjelpe en tørr hud. Men for guds skyld, ikke kutt ut fuktighetskremen!..

 

Skjønnhetssøvn

Skjønnhetssøvnen er viktig for huden! Oxytocin og prolactin som frigjøres under sex virker beroligende og gir deg bedre søvn. Mens du sover repareres huden. Opptak av næring til huden er også mer effektivt når du slapper av.

Couple lying in bed sleeping

Konklusjon: jevnlig sex er sunt for alle hudtyper!