Permanent makeup blir mer og mer populært, og mer og mer avansert.  Jeg mistet mine bryn etter medisinering for mange år siden, og da de ikke kom tilbake måtte jeg finne en annen løsning. Jeg var vant til tykke, alt for buskete bryn. Det var ikke noe alternativ å ikke ha bryn i det hele tatt. På den tiden var permanent makeup (PMU) ganske nytt i Norge. Jeg var svært skeptisk, men hadde egentlig ikke noe valg.  Det skal nevnes at hudterapeuten som gjorde dette har spesialkompetanse på makeup, form og farge jeg stoler 100% på henne. Ingen andre ville få lov å gjøre endringer midt i ansiktet mitt! Hun laget en perfekt fasong til meg og fargen var akkurat som jeg ønsket.

Young beautiful woman having permanent make-up (Tattoo)

FOR en deilig løsning for de som sliter med hårtap! Det er omtrent 20 år siden PMU kom til landet. Mine bryn har jeg freshet opp årlig, da de har mistet fargen og blitt «rosa». Jeg har i ettertid fått permanent eyeliner og lipliner, som nå er ganske falmet. Jeg har fulgt med på denne trenden i mange år, sett mange fiaskoer og mye fint. Jeg har alltid etterfylt og korrigert mine bryn hos terapeuter jeg stoler på, som jeg vet følger regelverket i denne bransjen. For du må ikke finne på å kjøpe en slik behandling billig! Jeg har fått hjelp av Anniken hos «SOL permanent makeup» til å fortelle hvorfor:

img_0593

Hvilket område behandler dere mest?

Nå er det veldig fokus på bryn, så dette området jobber vi mye med. Lepper og eyeliner kommer på en god andreplass. I tillegg jobber vi dessverre mye med korrigering av feilpigmenteringer.

Kan du forklare prosessen i en slik behandling?

Vi snakker med klienten for å sette oss inn ønske, først og fremst for å sjekke om dette er mulig å etterkomme. Er vi enige om hva vi vil oppnå, så går vi i gang med opptegning og måling av bryn, slik at de blir anatomisk riktig. Dette gir oss muligheten til å korrigere om det er ønskelig. Vi tegner alltid opp slik at klienten kan se hvilken fasong vi ser for oss. To etterbehandlinger med fire ukers mellomrom, er inkl. i prisen.

Hvem er deres kunder?

Våre kunder er fra 18-100 år, det vil si alle som ønsker PMU utført

Er det noen som ikke kan bruke PMU?

Mennesker med smittsomme, overførbare sykdommer og Blødere. Mennesker med alvorlige sykdommer må vi ha godkjenning av lege for å kunne starte behandlingen.
img_1413

Jeg fikk selv både bryn, eyeliner og lipliner for over 15 år siden. Hvordan har trendene endret seg etter dette?

Trenden endrer seg. Bryn skal alltid være naturlig riktig til ditt ansikt. Liplinere var mørke for 20 år siden, nå skal de være helt naturlige og nesten usynlige. Eyeliner lager vi også alltid natulrig. Amy Winehouse liner er ikke greit å ha permanent, når du fyller 60 eller trendene endrer seg. Vi opplever noen som er veldig bestemte på visse fasonger, til og med noen med vrangforestillinger i forhold til dette. De må vi pent avvise. Vi vil ikke gjøre en jobb vi ikke selv kan gå god for, eller som kunden kan angre på senere.

Hva er forskjell på PMU og vanlig tatoveringer?

Ordinære tatoveringer går dypere og benytter annet utstyr og pigmenter enn PMU gjør.

Har dere allergiske reaksjoner på dette?

Det finnes allergiske reaksjoner på alt, men fargene utvikles og det er svært få som opplever dette. Vi har ikke opplevd dette i løpet av årene vi har jobbet med PMU.

Mine bryn må etterfylles en gang i året, da er de rosa. Hvorfor blir de rosa? Er det noe man kan gjøre for å unngå dette?

Det er dessverre slik at de røde pigmentene er mer holdbare, derfor synes disse bedre når de andre pigmentene falmer. Lyse mennesker har også mer av disse pigmentene naturlig og vil raskere oppleve falming/ rosa farge.
Nå har fargene blitt mer stabile og vi ser ikke så ofte røde bryn lengre. I tillegg er røde pigmenter en enkel sak å korrigere., så dette er ikke lengre noe stort problem.

Hvordan kan dere få brynene til å fremstå mer naturlig nå enn tidligere?

Vi har nye teknikker, tynnere nåler og fargene har hatt en fremragende utvikling og fargene er mer stabile.

Hva skal forbrukeren se etter når de velger behandler?

1: Det er viktig å be om å få se bilder av resultater, før og etter bilder.
2: Viktig og se hvor de har tatt kurs og hvor lenge det er siden.
3: Antall behandlinger og bilder må sjekkes. Dette er ett fag for spesielt interesserte.

Hvilke tips har du når det gjelder valg av farge?

Terapeuten bør kunne råde deg til den mest naturlige fargen til din hud og hårfarge. Her er det viktig med erfaring, som nevnt over.

Hva koster en PMU behandling?

Prisene kan variere, men  bryn bør ligge på rundt 5000,- Linergister  bør være under stadig etteutdanning, de er ikke utlært etter et kurs. Spør hvor mange kunder de har jobbet på og be om å få se bilder. Du vil ikke risikere verken feil form eller dårlig hygiene på en jobb som skal utføres midt i ansiktet.  Vær nøye på hvem du får denne behandlingen hos, her er kvalitet viktig!