Utover vinteren vil huden bli mer og mer tørr. For de fleste medfører dette problemer. Noen får så tørr hud at de føler ingenting hjelper, andre får mer akne av den tørre huden. Mange går i fellen og kjøper produkter som lover endring «over natten». Det som høres ut til å være for godt til å være sant, er ofte det. Her er det snakk om veldig nøyaktig pleie, med bruk av ingredienser som gjør en forskjell i huden.

happy redheaded girl in fall time

Tørr hud

I dette innlegget tar jeg for meg ingredienser som skal bekjempe tørr hud (fettfattig hud). Denne hudtypen forveksles ofte med dehydrert hud (fuktighetsfattig). Mange forbrukere som mangler ”kun” fuktighet og har høy nok talgproduksjon, kjøper for rike kremer, tilpasset en tørr, fettfattig hud. Fuktighetsfattig hud kan ramme alle, men en tørr hud (fettfattig) er likevel den som er mest utsatt for å bli fuktighetsfattig fra naturens side. Den produserer nemlig for lite fettstoffer til å smøre huden og slik mister huden også lettere fuktighet. Det betyr at tørr hud trenger ingredienser som både gir fuktighet og næring/fett, samt beskytter mot miljøet.

 

people, healthcare, dermatology, allergy and skincare concept - unhappy woman suffering from face inch

Hva ser du etter i ingredienslisten?

Disse ingrediensene er mest brukt, selv om det finnes flere gode alternativer også:
Fuktighetsbindende stoffer :vannbindene egenskaper finnes naturlig i huden, men med aldring kommer en naturlig nedgang i evne til å holde på fuktighet (nedgang i hyaluronsyre) og spenst. Hyaluronsyre er den mest fuktighetsbindende ingrediensen som holder opp til 1000x egen vekt i vann. Det er en direkte forbindelse mellom vanninnhold og hyaluronsyreinnhold i huden. Hyaluronsyre er ingredienset du skal se etter.
Lipider: dette er nærende stoffer som tilfører tørr huden det den mangler, samt virker beskyttende på en svekket hudbarriere. Eksempel på gode stoffer for tørr hud er (hyaluronsyre og ) honning, aloe, nattlysolje, avokadoolje, solsikkefrø (helianthus), og agurkolje (borago officinalis).

Produktforslag til tørr hud kommer snart!

Lykke til!!

7260