Det er ikke bare huden som tørker ut på høsten, håret utsettes for samme endring av miljø. Jeg merker selv at jeg trenger mer pleie på høst og vinter, ellers blir det mindre glansfullt og elektriskt.  Jeg har spurt Marianne Skålvik som er ansvarlig for utdanningen hos Goldwell.

Portrait of Beautiful Woman with smooth gloss long hair.

Opplever alle tørt hår på høsten?

Noen vil oppleve at håret blir mer tørt/porøst enn andre. På samme måte som med huden. Dette har med hvor mye fukt håret har i seg generelt gjennom hele året.
Hva gjør den kalde, tørre luften egentlig med håret?
Den kalde tørre luften trekker ut fuktigheten (lipider) vi har i hår og hud. Nå håret mangler fukt kan det bli stivere, tørrere og mer porøst.

pretty woman in beret and scarf. isolated on white background

Hjelper det å gå meg lue?

Kulde trekker ut mer fuktighet fra hår og hud, så lue kan hjelpe til med å bevare fukt balansen i hår og hodebunn. Men anbefaler ikke å gå med lue hele tiden både inne og ute, da det kan bli for tett for hår og hodebunn. Blir det for tett , kan mange oppleve endring i balansen i hodebunnen som kan føre til en fetere hodebunn.

Bør vi bytte produkter til håret på høsten?

Female young woman coloring her hair applying color cream

Du trenger ikke nødvendigvis å bruke andre produkter enn du gjør resten av året, men du bør kure håret oftere. Dette kommer veldig an på hver enkelt hårtilstand. Men for de som opplever at håret blir veldig tørt, så anbefaler jeg å bruke produkter som er rikelig på fukt. Gjerne en hel serie (shampo, conditioner, maske) og et bra hår-serum, som trekker  inn i håret, og ikke bare legger seg på utsiden av skjellaget.

Hvorfor får flere statisk hår i kulda?

Håret vårt blir ofte mer statisk om vinteren pga fukten som er trukket ut av håret av vind/kulde. For å unngå dette anbefales det å kure håret oftere, samt bruke anti-statiske hårprodukter.

Jeg har hørt at langt hår bør flettes på natten, for å unngå slitasje, stemmer det?

Å sove med flette er veldig gunstig for et langt hår. Når vi sover ligger vi ofte å gnir håret på puten, som gjør at du «gnir» skjellaget i håret. Dette kan føre til mer slitasje på håret. Å sove med strikk/dult anbefales derimot ikke, da dette vil slite ekstra på håret.

Sliter det megold2r på håret å ha det i strikk på dagen, enn å ha det løst?

Hårstikk er en stor favoritt, men på mange måter en fiende for håret. Det fordi når vi setter en hårstrikk så setter vi ofte strikken på samme område på hodet, som gjør at vi vil få en større slitasje. Dette ser vi som frisører veldig ofte da mange sliter med mye småhår i nakken som er slitt av der strikken pleier å sitte. Anbefaler å variere hvor du setter strikken, men det beste alternativet er hårklemme/klype, da håret ikke ligger like stramt som det gjør med en strikk.

 

Ta vare på håret like godt som du tar vare på huden! Det er så lite som skal til i det daglige for at du unngår kriseløsninger når alt er inntørket og «beyond saving». Og hva er vel penere enn velstelt hår, uansett frisyre?!